SMAKUPPLEVELSE @NONNA | Sofie Alfrida

Sofie Alfrida

Annons

SMAKUPPLEVELSE @NONNA

5CE0ED80-1CDA-4FB7-846B-0D1D4158FF5F Gooood morgon!! Åh vilken härlig dag känner jag redan nu. Vi startar dagen med att vinna OS-guld!!! Kalla gör det igen och inviger hela OS med att ta guld för Sverige, ingen blir gladare än mig<3 Sämre blir ju inte heller humöret efter en kväll som igår, ääeeh vad fantastisk!! Jag & Kristine stannade kvar i stan efter jobbet, hängde lite på kontoret med gott snack och skratt innan vi stängde igen och traskade mot Biljardpalatset där vi startade igång vår lilla AW med en drink i väntan på middagen, det var längesedan en drink smakade så gott! Efter dryga halvtimmen gick vi vidare till Nonna där vi bokat bord för att få oss en pastamiddag som hette duga!

3967BF17-1BC5-495D-A0B0-392F257CBE89 96A5AC31-BC5D-4F2F-87B4-56EE86610390 Jag uppskattar sååå mycket att vi funnit varandra på jobbet. Så roligt att träffa nya vänner i vuxen ålder, det händer ju inte varje dag! Inte så att man ser en person i parken och går fram och frågar “Hej vill du leka?” som man gjorde när man var liten. Nu jobbar man på samma jobb och frågar “Hej vill du ta en drink?” haha, nej skämt å sido, det är i alla fall så roligt att vi klickat! Vi hade en hur trevlig kväll som helst, svårt att inte ha det med bra sällskap och f a n t a s t i s k mat!! Vi pratade om allt mellan himmel och jord, livet, jobbet, resor, erfarenheter osv, man har ju en del att gå igenom när man inte känt varandra hela livet. Rolig side note dock, Kyparen kom fram till oss och frågade om vi var systrar, nej svarade vi. Då sa han att vi MÅSTE känt varandra hela livet, det syns på vår vänskap. Haha nej svarade vi igen, vi har känt varandra typ 3 veckor 😉 Då vart han helt paff, skakade på huvudet och gick därifrån. Härlig italiensk gubbe<3 

Vi styrde i alla fall stora planer för framtiden (haha nej, inte så stora, bara roliga) och avnjöt den goooodaste middag jag ätit på ÅR och DAR!! Kika nedan så finner ni menyn som jag åt!! 

432E2F8F-4651-4762-ADE4-997EDE983FF2DA799BAD-0C16-4562-A629-EAE61CAC8B57AB4DB1D1-D4FA-4088-A8D0-83F36DA20AF3FÖRRÄTT – Capesante, pilgrimsmusslor i sällskap av tryffelsmaksatt potatispuré & hyvlad grana padano. Det HÄR mina vänner vad något av det godaste jag satt mina tänder i. Det smälte i munnen och jag ville aldrig att det skulle ta slut. Som ni vet är jag en sucker för mat från havet och musslor är inte ett undantag! Bra tillagade pilgrimsmusslor är svårslaget, dessutom när det serveras med tryffel finner man knappt ord. Kristine som inte alls gillade musslor tyckte till och med detta var gott, så ni förstår ju vad det gjorde med munnen din! DEFCC2DD-B393-49B8-88FF-D7C41B10B08353283424-0B06-47B4-A085-D7D776171D12VARMRÄTT – Scampi alla griglia, tagliatelle med grillade scampi, räkor, vitlök purjolök och vitvinssås. Okej, alltså det blev inte sämre här kan jag säga. Jag fortsatte på havstemat och beställde in pasta med räkor. Jag fick in den GODASTE pasta med räkor jag ätit, och då har jag ätit många pasta med räkor haha. Vitvinssåsen var perfektion och alla levande själar vet att skaldjur ihop med vitvinssås är en guldkombo, vilket det även var denna kväll. Jag hade sådan sjuk beslutsångest när jag skulle välja rätt från menyn, alltså tog mig kanske 30 minuter… och jag är SÅ nöjd med mitt val. Det är fan inte roligt när man ser alla andras mat och ångrar sitt val, igår kände jag precis tvärt om! Hoppas alla var avundsjuka på mig mat, för det borde de vart!! 514DF0E8-23D2-42D3-9136-98EF75DC335D12F941E2-713A-4C91-8463-725111126F45EFTERRÄTT – Pannacotta. Sist men inte minst (eller jo minst var den nog) så har vi efterrätten. Jag blir alltid besviken när det inte finns Crème Brulée på menyn för som ni alla säkert vet vid detta laget så är det min absoluta favoritefterrätt! Igår fanns inte det så istället beställde jag in en pannacotta & fan det var nästan lika gott det!! Kommer hädanefter inte alls bli lika besviken när Crème Brulée inte finns OM Pannacotta finns istället, det var riktigt gott!! Sämre blev det ju inte heller när det serverades med chokladglass och en perfekt latte till det, underbart avslut!! 

Om ni inte snappat upp det ännu så heter restaurangen Nonna och den ligger på Kungsgatan 12 i Göteborg. Ett riktigt hett restaurangtips om ni är ute efter en upplevelse för smaklökarna. Det finns givetvis mer än pasta på menyn och det är heller inte svindyrt, alltså riktigt bra mat för ett helt rimligt pris, kan det blir bättre?

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats