A YEAR AGO I WAS HAPPY | Sofie Alfrida

Sofie Alfrida

Annons

A YEAR AGO I WAS HAPPY

Hej på er gänget!
Hur mår ni? Jag har fastnat på botten känns det som & det är inte roligt alls. Jag är gråtfärdig varje dag och det känns inte jättehållbart. Nu har jag fått tillbaka utslag på hela kroppen vilket för mig är tecken på stress. Det värsta är att jag inte kan trappa ner på något just nu, jobbet kommer gå i 110% fram tills jul och på kursen jag läser är det inlämning varje vecka. Detta går lixom inte att komma ifrån, det jag kan dra ner på  är sådant jag inte vill dra ner på, sådant jag mår bra av. Träning, julmys, laga mat, träffa familj och vänner osv. Det jag försöker är att lägga mer fokus på jobb och plugg på veckan så jag på helgen kan lägga mer fokus på annat.

Jag vet att jag inte bara mår såhär för att det är mycket just nu, det är också för att jag påverkas enormt mycket av den här årstiden och allt vad det innebär. Mörker, kyla, regn, knappt något solljus osv. Jag har inte förstått hur mycket det påverkar mig, men efter att jag var borta i värmen hela förra hösten och en bit in på vintern och då mådde SÅ bra + att jag samma period detta året mår sämre än på länge när jag är hemma så har jag nu fått det svart på vitt. Är det någon mer än jag som påverkas enormt mycket av november? Någon som helst hade spolat förbi den månaden varje år eller bara vill fly landet?

Jag tänker hela tiden “tänk för ett år sedan, då var jag glad och mådde bra”. Jag tror det är lite farligt att tänka så, för jag har det ändå såå himla bra just nu men glömmer allt det positiva. Vi vet alla att det negativa lätt tar över och man fokuserar på det som känns tung och jobbigt. Förra året befann jag mig på en strand i Thailand och då var det inte speciellt många saker som var jobbiga. Då kändes den annars så tunga tiden väldigt lätt och glad, och jag visste att när jag kommer hem är det en vecka till jul, jag fick alltså bara det fina i december och slapp allt annat.  Såhär såg det ut… inte en ledsen min så långt ögat kan nå & en jäkla dröm i jämförelse med nu. Men jag får inte fastna i det negativa hjulet, och bara se de negativa sakerna som är nu. Jag måste försöka de sista veckorna av detta, om man får kalla det så, helvete. Så här kommer en liten pluslista i ett försök till att i alla fall kanske kunna se det som är bra.

+ Jag är omgiven av familj, vänner och kollegor som är helt fantastiska.

+ Jag har fått julpynta min egna lägenhet för första gången i livet.

+ Jag är kär, vilket är det finaste som finns.

+ Jag har läst mer än halva kursen + blivit godkänd på den första delen. Alltså har jag kammat hem 7,5 högskolepoäng

+ Jag har, trots omständigheterna, tränat varje vecka. Minst en gång men oftast upp till 3, 4 gånger på en vecka.

+ Jag har minst en jul-grej inplanerat i veckan, vilket är det mysigaste jag vet.

+ Det är bara 26 dagar kvar tills jag flyr detta land.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats