LIFEHACKS - tipsen som underlättar vardagen | Sofie Alfrida

Sofie Alfrida

Annons

LIFEHACKS – tipsen som underlättar vardagen

God morgon gänget!
Hur mår ni? Hoppas ni mår bra! Idag ska jag hänga med mina kära syster och kusin, det var ett tag sedan vår trio fick tid för varandra så nu var det dags! Alva kom hem till Göteborg från en resa igår så när vi är på samma mark passade det ju fint med en dejt! Nu till någonting helt annat, något som jag tycker är en superkul grej, nämligen LIFEHACKS! Jag lyssnade på Michaela och Jannis podd där dem ägnade ett helt avsnitt åt lifehacks och jag tyckte idén var så rolig så jag tänkte köra på samma spår! Jag har suttit och funderat på vad jag själv gör och kom faktiskt på en hel del, jag har också sökt lite och tagit med de lifehacks jag definitivt kommer pröva! Jag tror säkert man håller på med fler tricks som man inte ens tänker på men dessa var de jag kunde komma på nu. Kommer jag på fler så lovar jag ett till inlägg, så länge kan ni testa dessa! 

 • Ladda kaffemaskinen kvällen innan så den bara är att trycka på när du vaknar. Sådan enkel vardagslyx faktiskt!

 • För att slippa sladdtrassel på ex hörlurar, vira sladden och sätt en liten hårklämma runt, då är det bara att rulla ut när du ska lyssna!
 • Använd den hängbara skogarderoben till annat än skor. Ex hårvård, tänger och andra produkter i badrummet, städartiklar i städskåpet osv. Jag har en sådan i min garderob och i där har jag allt möjligt så som hårspray, plattång, hårfön, skärp, solglasögon. Perfekt förvaring om man inte har så mycket plats!
 • Ta bort fläckar från väggen, skåpen osv med nagellacksremover (inte aceton). Fläckar som inte går bort med typ vatten och diskmedel. Jag häller lite remover på ett papper och gnuggar lätt på fläcken och vips är det borta. Var försiktig beroende på vad för material fläcken är på så du inte får bort färg eller liknande.
 • Frys in frukt om det börja bli gammalt, ex bananer som blivit övermogna, mango som blivit för mjuk. Skala, dela & lägg i burkar. Perfekt till smoothies!
 • Trosor utanpå strumpbyxorna. För att dem inte ska glida ner i grenen, ta på dig ett par trosor, sedan strumpbyxor och så ytterligare ett par trosor över. Helt ärligt, funkar SÅ bra och strumpbyxorna sitter verkligen där de ska!
 • Älskar du iskaffe? Om du får kaffe över från morgonkaffet exempelvis, häll upp i en isbitsform och ställ i frysen. Nästa gång du ska göra iskaffe så tar du fram iskaffekuberna och häller mjölk över. Voila! Ingen mer slaskig iskaffe med isbitar i.
 • Fullt på galgarna? Ta loss den lilla metallbiten man öppnar burkdrickor med och häng på galgen så kan du sedan hänga en till galge i metallbiten och så har du dubbelt med plats för kläderna. Detta har jag inte prövat men borde verkligen då jag har för lite plats och för mycket kläder…!
 • Om du har skor som luktar, eller vill att kläder i garderoben ska lukta fräscht. Ta tepåsar och lägg i så får du en mycket trevligare doft.
 • Om du snabbt vill kyla en burk/flaska med dricka så vira in den i ett blött papper/trasa och lägg i frysen, efter 10 minuter är den nästan som iskall!
 • Använd frysta vindruvor i drinken/vinet istället för is så blir det inte slaskigt. Det ser dessutom väldigt festligt ut!
 • Har du inget strykjärn hemma? Det sägs funka med plattång, jag har inte testat själv men det låter ju rimligt och jäkligt praktiskt!
 • Skala ägg… tips 1 – skala med en tesked. För in en tesked under skalet och sen för skeden runt ägget så glider skalet av. Tips 2 – Häll en tesked bakpulver i vattnet när du kokar så blir ägget lättare att skala (inte testat nummer 2 själv).
 • Blir du ofta nervös att du glömt låsa hemma när du ska resa bort ex? Se till att göra något knäppt precis efter du låst så du verkligen minns att du gjorde det. Typ lås dörren och hoppa tre gånger och sen känn på handtaget. Haha tyckte den här var väldigt rolig, jag blir alltid nojig så ska definitivt testa nästa gång!
 • Packa smycken, sladdar eller andra småsaker smart genom att lägga det i glasögonfodral!
 • Skippa skålen till chipsen! Öppna påsen högst upp och tryck/rulla sedan in botten tills chipsen når kanten, sedan kan man trycka mer o mer efter hand och så har man en perfekt chipsskål som står stadigt! 
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Caroline Carlsson

  Tack för tipsen! ska verkligen ta dem med mig 🙂

  Jag vill börja blogga här. Däremot vet jag inte riktigt hur jag ska gå tillväga. Älskar att uttrycka mina tankar och känslor i skrift. Är i detta nu på en trevlig psykiatriavdelning för att ta reda på om jag lider av bipolär sjukdom typ 2. Kanske kan testa att blogga här under helgen och ta reda på om de är något för mig vill säga.

  Kika gärna på vad jag pysslar med i skrift, sketcher, videos och bilder,
  http://www.facebook.com/caroline.carlsson.54
  Instagram; carrocarlsson

  Tack för din tid gödning. Wow vilket fint engagemang du lägger på din blogg. Fortsätt med de gumman! Är väl jag en tvättis?

  Kram Caroline

Annons
stats